Anasayfa Haberler Hero Dakar Rally de yarışacak takımını kurdu
Menu

Hero Dakar Rally de yarışacak takımını kurdu

Dünyanın önde gelen motosiklet üreticisi olan Hindistanlı Hero, Alman off-road yarış uzmanı Speedbrain GmbH ile girdiği stratejik ortaklık ile motosiklet yarışlarına adım attı. Yeni kurulan ‘Hero MotoSports Team Rally’, ilk kez bu ay içinde Dakar serisinin 21-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen Fas’taki Merzouga Rallisi’nde Speedbrain 450 rally motosikletiyle yarıştı. Merzouga Hero MotoSports Team Rally, 2017 Dakar Rallisi öncesinde dünya genelinde uluslararası rallilere de katılacak.

Yeni takımda CS Santosh ile Joaquim Rodrigues yarışacaklar!

Birçok uluslararası yarışa katılan başarılı Hint off-road motosiklet yıldızı Santosh’a, rallide henüz yeni olmasına rağmen, eski bir Motocross ve iyi bir Supercross pilotu olan “J-Rod” eşlik ediyor. Takıma Speedbrain Genel Müdürü Wolfgang Fischer liderlik edecek.
Hero MotoSports Team Rally, Hero MotoCorp Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO)Dr. Markus Braunsperger’in gözetiminde Hero İnovasyon ve Teknoloji Merkeziekibiyle yakın işbirliği içinde çalışacak. Hero MotoSports Team Rally ayrıca yarışlarda toplanan verileri kullanarak yeni Hero araç konseptlerinin geliştirilmesine ve test edilmesine de yardım edecek.
Mr. Pawan Munjal, Chairman, MD ve CEO, Hero MotoCorp Ltd.; “Son zamanlarda global ayakizimizi hızla büyütürken Ar-Ge olanaklarımızın geliştirilmesi yönünde de anlamlı yatırımlar yaptık,” dedi. “Motor sporları bizim için doğal bir gelişim olarak, milyonlarca müşterimize en üst düzey teknolojiyle katma değerli ürünler sunmamızı sağlayacak. Bu girişim ayrıca spora ve sporculara verdiğimiz sürekli desteği yansıtıyor. Santosh’la Joaquim’e hoşgeldiniz diyor ve en iyi dileklerimi sunuyorum.”
Dr. Markus Braunsperger, Teknolojiden Sorumlu Başkan, Hero MotoCorp Ltd., “Hero ürünleri sağlamlık, dayanıklılık ve kalitesiyle tanınır. Bu nedenle, her türlü ürün ve parçanın kendini kanıtladığı alan olan Uluslararası Ralli Sporuna girmek bizim için doğal bir adımdı,” dedi. “Speedbrain’le son derece profesyonel, teknik olanakları geniş bir iş ortaklığımız oldu. Birlikte verimli başarılara imza atmak için sabırsızlanıyoruz.”
Mr. Wolfgang Fischer, Genel Müdür, Speedbrain GmbH; “Ralli sporunda geçen başarılı yıllar süresince önemli deneyimler edindik. Hero MotoCorp ile girdiğimiz ortaklıkla, alanında uzman, motive ve sadık bir yarış takımı kurmanın yanı sıra; verimli ve rekabetçi yaklaşımlarıyla ortak bir vizyonu gerçekleştirmek üzere yepyeni bir stratejik hedefe adım atmanın memnuniyetini duyuyoruz” dedi.

Hero MotoCorp Ltd. hakkında:

Merkezi Yeni Delhi’de bulunan Hero, son 15 yıldır dünyanın en büyük iki-tekerlekli araç üreticisidir. Son mali yılda 7 milyon iki tekerlekli araç satan Hero MotoCorp’un ürünleri dünya genelinde 30 ülkede satışa sunulmaktadır.
Hero yirmi yılı aşkın bir süredir dünyada popüler olan golf, kriket, çim hokeyi ve futbol dahil çeşitli sporlara destek olmaktadır. 14 kez şampiyon olan Tiger Woods bir Hero Global Kurumsal Partneridir.

Speedbrain GmbH hakkında:

Merkezi Almanya’da bulunan Speedbrain GmbH, özel bir şirket olarak yenilikçi ralli yarışma motosikletleri geliştirip üretmektedir. Speedbrain takımları 2006’dan bu yana dünya genelinde çeşitli motosiklet şampiyonalarında ve bireysel yarışlarda yer almaktadır.

CS Santosh hakkında:

CS Santosh Hindistan’ın en iyi motosiklet sporcuları arasındadır. Dakar yarışlarındaki ilk Hintli katılımcı olarak iki kez yer almıştır. Hindistan’da ardarda dokuz yıl boyunca arazi motorsikleti ile birçok ödül alan Sabtosh, 012’de Raid-de-Himalaya ve 2014’te ilk kez katıldığı Maruti Desert Storm yarışlarında zafer kazanmış, Dakar 2015’i çaylak olarak 36. tamamlamıştır.

Joaquim Rodrigues kimdir:

Joaquim Rodrigues gerçek anlamda madalyalı bir yarışçıdır. 34 yaşındaki Portekizli Motocross, Superrcross ve Enduro yarışlarında ünvanlar elde etmiştir. Lâkabı J-Rod olan bu yetenekli ve sevimli off-road pilotu ‘Dakar-usulü” rallileri hedeflemiştir. 15 yılı aşkın profesyonel yarış yaşamındaki başarıları karşısında, Rodrigues’in Hero MotoSports Team Rally’deki ilk yılında da başarıyı yakalama olasılığı çok yüksektir.