Anasayfa Haberler Hero MotoSports'un Fas Macerası!
Menu

Hero MotoSports'un Fas Macerası!

Hero MotoSports takımı, Fas macerasında ilk 15’e girerek gelecek için ümit verdi.

Oilibya Maroc 2016 rallisinde 5. ve kapanış etabı sona erdi. Kapanış etabında Hero MotoSports takımı pilotları Joaquim Rodrigues ve CS Santosh çok çekişmeli bir mücadelenin keyfini yaşadılar. Zamana karşı 1300 kilometrelik ve toplu olarak 1900 kilometrelik mücadele sonunda Portekizli Joaquim Rodrigues genel klasmanda 14. sıraya yükseldi. Hindistanlı takım arkadaşı CS Santosh ise kendine gelen klasmanda 30. sırada yer buldu.

Yarışı kendisi ve Hero MotoSports takımı için önemli bir tecrübe olduğunu belirten Rodrigues, bu mücadelede çok şey öğrendiğini, yarışın çok zorlu olduğunu ve Dakar Rallisi için çok iyi bir hazırlık olduğunu ve her etabı başarı ile bitirdiği için çok mutlu olduğunu ekledi.

Zorlu mücadele sonunda CS Santosh; “Fas’a gelirken yarışın ne kadar zorlu geçeceğini biliyorduk. Bu yarışın bir Dünya Şampiyonası olmasının dışında Dakar Rallisi için kendilerini test etme imkanı sundu. Yarışa iyi başladık ama 2. Etapta mekanik problem yaşadım, ilk 20’nin hemen dışında kaldım. Bu problemleri şimdi yaşamak Ocak ayında Dakar Rallisinde yaşamaktan daha iyi. Dakar Rallisinde daha iyi olacağız. Burada değerli kazanımlar elde ettik”

Takım başkanı Wolfgang Fischer “Son günde tüm sürücülerimizin bitiş çizgisini geçmiş olmasına son derece mutluyuz. Bu Hero MotoSports için çok önemli bir kilometre taşı. Oilibya Rallisi bizim ilk katıldığımız yarış olarak kayıtlara geçmiştir. Bizim Dakar Rallisi için ana hazırlık yarışımızdır. Bu yarış tüm üst seviye sürücü ve takımların katıldığı son derece rekabetçi bir  yarışmadır. Sürücülerimiz içinde bulundukları şartlarda en iyisini vermişlerdir”